Biru rivggo!

Muv åhpadiddje dahka nåv vaj mån iv márjjo boadá bierggit iengilsigielav. Dat ij la suohtas valla mån doajvov bierggiv dáv. Måj ennajn lijma tjåhkkanimen uddni ja dat le degu sån ij berus jus mån iv bierggi. Jus liddjij årrut nágin ietaj oamen de lulluj ietja åhpadiddje dahkat gájka vaj gálgga bierggit. Jaja mån vuojnav gåk sjadda :(

Daim milkshake

Har nyss gjort världens godaste daim milkshake:)
Receptet är

- 2dl mjölk
- 1dl glass
- 1 daim kaka

Klar!

Är färdig med 2 av 3 av min muntliga presetntaioner. Men den tredje behöver jag inte göra denna vecka eftersom att ingen på samiskan tyckte det så den har vi skjutit fram en bit. nu ska jag bara träna in dom två andra så att jag kan dom innan det är dax att redovisa.

Har kommit fram till att jag ska sluta läsa bloggar med sorgliga tankar. Det får en själv att börja fundera mycket och det blir inte bättre för att man är släkt med den som skriver det och man vet att allt den skriver är sant.

Vannar

Påsklovet var super bra. Följde Agnes och hennes familj till ålloluokta och hade det trevligt. Har kört mycket skoter, fiskat och träffat massa människor. Det roliga är att alla jag träffade och inte visste vem jag var behövde jag bara säga Hej jag heter Sanna och då svarade den andre Vannar. Ganska kul att jag är så himla lik min pappa.

Har tre stora muntliga presentationer som jag ska ha denna vecka är färdig med en så nu är det bara två kvar.

Ensam hemma!

Kan säga att jag är nästan ensam hemma förutom pappa och hundarna men han är ju mest i garaget och det borde inte räknas som hemma. Mamma och Antaris for till Klimpfjäll men jag hade ingen lust att följa med.

Har aldrig firat påsk och det blev inte iår heller. Medans alla andra åt god mat så åt jag jokkmokkskorv och statoil hamburgare, ni ser ju vilken påsk. Vi var och flyttade och så var vi till Sandudden och turistade, han även fara till Ruoktu på besök.

Påsklov!

Har äntligen fått påsklov! Men vet inte riktigt vad jag ska göra på lovet eftersom att vi redan har flyttat med renarna, blir nog att vara här kring Jokkmokk. Igår flyttade vi från Porjus till Tarfekluokta, jag skidrade och det var faktiskt lätt eftersom att det gick så sakta. Renarna var i dåligt skick så dom får själv vandra upp till Ultevis. Imorgon blir det iallafall att fara till Kuoka och eftersamla lite :)



Vårflytt!

Ihelgen hamnade jag i Jäckvik på språkläger. Det var superkul, åkte massa slalom lekte lekar och lärde känna många trevliga personer. Var också med dom två knäppaste kompisarna man kan ha men dom förgyllde mina dagar :)

Väl hemma så började vi flytta västerut. Jag har gått och väntat flera månader på att det skulle bli av. Det var så underbart att få se renarna igen efter vintern. Valpen var också med och flyttade för första gången, jag tyckte hon var jätte duktig. Hoppas hon blir en bra hund:) Vi tog vilodag idag och då passade jag på att gå till skolan och göra bort lite arbeten. Imorgon fortsätter vi att flytta.

RSS 2.0