Saminuorra!

I helgen var jag på Saminuorras årsmöte. Det var den roligaste helgen på länge! Har lärt känna mycket nytt folk och blivit bättre män med vissa. Vi har dansat, skrattat, lekt, pratat, diskuterat intressanta ämnen och haft extremt kul. Shit vad jag är taggad för Ankarede nu, att få träffa allt folk och att få dansa.
Förut hatade jag att dansa men nu börjar jag tycka att det är ganska kul bara det att jag är så dålig på att dansa, mamma får ha en liten mini kurs för mig :)

Enda minuset för årsmötet är att jag har blivit mer förkyld än när vi for dit. Det beror ju förståss på lite sömn och att man var tvungen att vara ute när det blåste iskallt. Det är helt lätt värt att fara på Saminuorra även om man får en förkylning på köpet!



BÄSTASTE GÄNGET!

Hemma!

Har inte haft tid att blogga har varit upp till fjälls titt som tätt. Det är så skönt att åka dit och bara rensa tankarna och andas frisk luft:) Fast nu har man åkt på världens förkylning, måste se till att vara frisk till på torsdag för då bär det av till Björkliden på saminuorras årsmöte. Det kommer att bli mitt första årsmöte, det kommer vara kul att se hur det kommer att gå till. Har hört så mycket possitivt om det, är riktigt spänd. Hade nationella i matte idag och jag tyckte att det gick piss dåligt, men men. Har insett att jag inte kommer vara hemma en helg på superlänge, nästa helg bär det av till piteå och helgerna efter lite hit och dit.

Uppe i fjälls såg jag några nyfödda kalvar. Det var så underbart att se att vajorna har klarat av denna svåra vinter och klarar av att kalva. Fast där uppe är det full vinter och is kallt tycker synd om vajorna som ska kalva i detta väder. Förra påsken var det mycke mer bart än vad det är nu!

Paradis!

Idag åker jag till mitt paradis(sallo).  Även om det är dåligt väder där så åker jag dit och kommer hem på söndag.

Gruv inlägg igen!

Har funderat ett tag nu med det här om gruva. Alla pratar ju om att de kommer att bli så himla många jobb. Men dom har inte tänkt på att om det skapas en gruva i jokkmokk så kommer ju någon att förlora deras jobb. Fast många anser ju inte att renskötare är ett jobb, men det finns vissa som lever av det. Ex renskötarna och inte bara dom utan även slakterier, djurtransportchafförer, köttförädlare och många fler. Visst det blir nya jobb men det blir också många som tappar deras jobb. I slutändan så kanske det blir så att det inte blir nå nya jobb. Dom arbetslösa får jobb och dom som har jobbat blir utan jobb och vad ska då dom som mist deras jobb göra eftersom att det redan lär vara fullt i gruvan?

Tänk efter i slutändan blir det kanske +-=0  och då har man förstörd natur på köpet!

Paradis

Hemma från några dagar i mitt paradis. Även om vädret var piss så var det ändå jätte härligt att få fara dit. Blir att fara till Sallo på fredag igen. Har fiskat, kört skoter, åkt bob och bara tagit det lugnt. Har även sett när två skotrar sjönk. Ganska kul för mig men inte för ägarna. Det tog väl nån timme innan båda var uppe.

RSS 2.0