Helg, helg å åter helg!

Herregud vad veckorna går fort. Dom hinner knappt börja så är det helg igen. Förra helgen var jag på världens bästa föreläsning Unga renskötares röst. Vi fick höra om hur renskötseln funkade i ryssland, om rovdjur och gruvor.
Sen så fick vi diskutera framtiden och ställa frågor till Jokkmokk iron mines.

Jag blev super peppad att kämpa för renskötseln!

Pustar ut!

Marknaden är över och de innebär att jag äntligen får andas ut och ta det lugnt. Marknan bestod av massa jobb på Ajtte och sen på samedansen. Även om jag har jobbat har jag haft super kul och hunnit träffa massa vänner och släktingar.

Snart marknad!

Just typiskt när det börjar närma sig marknan blir jag förkyld :( Måste bli frisk innan marknan. Som det ser ut nu blir det jobb hela marknan vilket känns ganska skönt.
För er som inte förstår vilken betydelse marknan har i Jokkmokk så kan jag berätta att hela året kretsar runt marknan. Här räknar vi tiden före och efter marknan. Mest hektiskt blir det veckorna före marknan.
En lärare på skolan berättade att första året han jobbade och det började närma sig marknan fick han höra av en annan lärare

"Det är ingen ide att göra något stort arbete veckan innan marknan för då har eleverna bara marknan i huvudet och veckan efter är det inte heller lönt att göra något för då är dom så trötta och pratar bara om marknan"


RSS 2.0