Släkten är bäst!

Eftersom att jag är bland de yngsta så får jag alltid höra av mina släktingar att de håller koll på mig. Det känns skönt att veta att de finns där och bryr sig om mig. Även fast vi inte pratar så ofta vet jag att jag alltid kommer kunna gå till dem om det är något, de lyssnar alltid och stöttar en. Jag litar på dem och vet att det jag berättar kommer inte komma ut.
Jag ser upp till många av dem och många är min förebild.
Vi ställer alltid upp för varandra.
Samma förtroende har de för mig, de vet att om det är något så är det bara att komma till mig.
 
Hoppas ni har en lika bra relation till era släktingar som jag har för den är guld värd! :)
 

Dagen som den kommer!

Midsommarn tillbringades i Ankarede med mycket folk och dans. Helgen var nästan toppen förutom några små saker.
Eftersom att jag inte har något sommarjobb så tar jag dagen som den kommer. Har hjälpt till här hemma och har haft mycket tid för hunden. Har insett att Skaide är läraktig och lär sig fort. Idag var vi på agility banan och hon lärde sig snabbt att hoppa, springa över och att sprinnga genom tunnlar.
 
Min älskade Siva som är ute på egen resa sen några dar tillbaka♥
 

Sapmi awards

Sapmi awards var ju ihelgen som sagt. Det kom mycket folk och kul var det :) Jag var en som skulle leda dom hära unga renskötarna när dom tävlade och gissa om jag var nervös. Men om jag var nervös så vad var inte dom?
Sista grenen var skytte och då skulle vi ge dom ett skott i taget så det gick snabbare, killen jag skulle ge till skakade så mycket så han fick nästan inte tag på skotten. 

På kvällarna var det artister som sjöng bla Vaajmoe, Jarñña, Sofia jannok och rolffa. Träffade så sjukt många underbara personer :)

Jag har insett att dessa helger när det händer något i den samiska världen är extermt betydelsefulla. Då samlas nästan bara samer på ett och samma ställe och man känner en sån samhörighet som man inte gör i det svenska samhället. Även om man inte känner alla så kramar man varandra ändå, efteråt har man lärt känna många fler. Det roliga är att man pratar och umgås med alla det spelar inegn roll om du är 5, 16, 23, 40 eller 70 år gammal, du pratar med alla oavsett ålder.  Om det hade varit en vanlig svensk träff tror jag inte att alla hade varit lika nära varandra utan man håller sig endast till dom man känner ooch knyter inga nya kontakter.




Sommarlov

Fick sommarlov i fredags men jag åkte till Lycksele eftersom att Per-Erik tog studenten. Där var det soligt och ganska fint väder. Vi åt mycket god mat och hade det bara trevligt.
När man sen kommer till Jokkmokk inser man att här är det ingen sommar, isandes kallt. Planerna för sommarn är väl
- Sapmi Awards
- Ankarede
- Fjällen
-Same SM

Hade inte tänkt jobba något men det blir ändå att jag tar något litet jobb här och där :)

Leende dag!

Var som sagt till Piteå i helgen med sameföreningen och badade. Det var riktigt kul. Nu är jag inne på min sista skolvecka för denna termin. Det känns sjukt skönt och det har gått super fort. Är nöjd över att jag valde samiska programmet det har gett mig så mycket. Men vet fortfarande inte om jag vill byta till yrkes, man får mer praktik och massa annat men vi får se. Blir tyvärr ingen skolavslutning för mig eftersom att jag åker till Lycksele på min kusins student :) Har fått veta bästaste nyheten idag så jag går bara och ler hela tiden, det är ju toppen!

RSS 2.0