Grattis Ellen i förskott!

Imorgon fyller min kompis Ellen 18 år, så vi ordnade en överasknings pizzakväll till henne igår kväll. Den var jätte trevlig och vi hade kul :)
 
Lite gammal bild men jätte söt :)

coopertest

Enda lektionen som jag hade idag var idrott och då hade vi coopertest. Eftersom att jag fortfarande är förkyld så skulle jag gå och jogga. Men idoten i mig kom fram till att jag skulle jogga hela vägen, fast jag tog det riktigt söligt. Får väl se imorgon om det blev sämre eller bättre. Ska göra om testet till våren för jag vet att jag kan så mycket mer än vad jag gjorde.
 
Väl hemma skulle vi dela på pengarna från sålt kött. Lite roligt att se hur både dom äldre och yngre gubbarna delade, det fanns ingen logik i det hela och som vanligt var jag tvungen att rycka in. Men ett gott skratt fick jag iallafall :)
 
Imorgon bär det av till Luleå för å titta på deras universitet. Resten av helgen vet jag inte vad det blir.

Harads fram å tillbaks!

Blev så att jag for till Harads igår. Kom hem och då frågade mamma om jag hade velat följa till Harads så hon skjutsade mig till notudden, för pappa hade hunnit dit. Vet egentligen inte vad jag fick för ryck men helt plötsligt var jag iallafall på väg till Harads. Det är så myssigt att åka bil med áhttje och Jonas, få prata med dom och lära sig så himla mycket.

Ensam hemma

Fyfarao för att vara ensam hemma. Mamma och pappar är och jagar älg och lämnar mig och antaris plus hunden hemma. Så nu ligger allt på mitt ansvar. Jag ska laga mat, städa huset, ta hand om hunden, göra läxor, ta emot massa köpare och mycket mer. När man dessutom går till halv fem så fattar jag inte hur dagen ska räcka till med allt jag måste göra. Jaja det är väl bara att börja vänja sig vid att ta hand om allt :)

Therese Johaug

När man som mest sitter och längtar till vintern så måste jag bara berätta om min favorit i skidspåret Therese Johaug. Det lilla energiknippet från Norge, som bara flyger upp för backarna.
 
http://www.youtube.com/watch?v=MOxEVog7Up8
 
Titta på detta klipp så får man se henne. Man blir också helt peppad på att fara ut och träna när man ser på denna.
 

Sarvslakt

I helgen var jag i Guorpak på sarvslakt. Uppe på fjället var det iskallt, snöblandat regn och allt var blött. Glömde ju såklart mössan i stugan men som tur var så hade min underbara Janni en extra. Jo som sagt så var Janni med mig till Guorpak och tittade hur vi hade det, var trevligt med besök av henne. Slaktade nån ren och sen fick jag gosas lite med Toamma :) Just nu så har jag åkt på världens förkylning :(

17 år

Igår fyllde jag 17år och hade en super trevlig dag med släkt och vänner :) Många frågar mig hur det känns att vara 17 men jag kan säga att det känns som vanligt. Fattar inte att många tror det ska vara så annorlunda ;)

;P

Same och het, jo tack jag vet.
Snygg och läcker, tack det räcker.
Same och smart, så uppenbart.
Alla vill se oss falla, men vi Samer knäcker dem alla.
Tre ord räcker, samer föddes läcker!
samer är heta, det ska alla veta.


Fjällvandring

Var och fjällvandrade förra veckan uppe i aktse med naturguidnings gruppen. Vi hade hyffsat bra väder, regn en dag fast det var iskallt.



 
 
 

60års kalas

I helgen har jag varit på 60 års kalas. Min siessa fyllde 60 så hon hade ordnat kalas i Stora Sjöfallet. Det var supertrevligt, vi var cirka 24 pers. De som var där betyder mycket för min siessa och även för mig eftersom att de flesta var mina närmaste släktingar. På fredag kväll så åt vi massor med mat och tårta, hade trevligt och pratade. På lördag morgon så for vi över till andra sidan av stora luleälv och tittade där min pappa och mina siesá bodde när dom var små. Sen var vi och tittade på sjöfallet. På vägen hem åkte jag med Ebba och det var mysigt att få prata med henne. :)
 
Under denna helg har jag förstått hur mycket karinsiessa betyder för mig. Hon har varit som en extra mamma för mig, brytt sig om mig och lärt mig så mycket. Hon berättade hur mycket jag och mina kusiner betyder för henne och då fick jag tårar i ögonen.
 
DENNA HELG VAR SUPER!

RSS 2.0