Happy

Har inte hunnit skriva på jättelänge haft mycket med skolan och massa andra saker som jag varit tvungen att göra. Ni får en liten summering av dom senaste dagarna.

Fredag: Slutade tidigt så jag Jossan, Ellen och Julia gick till mig och skar frukt som vi sedan doppade i choklad. Vi spelade spel och hade riktigt kul. På kvällen for jag och Ellen och åkte madrass i brantbacken, det är ingen annan som förstår hur roligt det är att åka madrass men det är deras eget fel så.

Lördag: Åkte till Gällivare för att där pågick Same SM. Jag tävlade inte men ångrar det lite för när jag väl stod där då kände jag vilken lust jag fick att tävla igen. Så jag har lovat mig själv att nästa år ska jag vara med. Senare på kvällen for jag till Ellen och även Emelie kom dit vi mös och pratade.

Söndag: For jag ut och körde skoter med massa folk. Vi tolkade även med bob och åkte bob nedför slalombacken. Tänk att man kan ha så kul fast man är 16 år! Fick prata med en underbar person som gjorde hela min dag glad:) Till middag åt vi på smedjan, Antaris födelsedags middag eftersom att han åker till Canada på torsdag och fyller år på fredag.

Måndag: Var på skolan och sedan for Jag, Emma, Agnes och Sara till Agnes. Där körde vi hundar och tog det bara lugnt.

Vilka underbara dagar jag har haft :)

Solskensdag!

Igår var dagen suverän. Strålande sol, -10 grader kallt och jag fick va med renarna. Sånna dagar inser jag att det är värt allt slit och släp med renarna bara för att få uppleva dessa dagar. Jag kom fram till att jag aldrig ska sluta kämpa i dom gråa trista dagarna för "efter regn kommer sol". Det går inte beskriva med ord känslan som var igår.
Lägger upp en bild på ännu en annan underbar dag med renarna!


Svettig och sliten!

Hela dagen har jag jobbat. For till Skabram och slet. Eftersom att det bara var jag och Jonas så blev det mycket jobb och när vi var färdiga var båda två helt slut och svettiga. Men bara för att jag älskar att jobba med renarna så gör det ingenting :) En possitiv sak är att jag har lärt mig att vacinera renarna.

När många for till påmatningen för att hämta mer renar passade jag och Jonas på att busa lite. Vi knöt ihop Agnes Emma och Sara i benen och dom tog sig ingen stans. Det var dagens skratt.
Har också fåtte en jättefin komplimang av en person
-Man blir så glad när man seer dig, du ser alltid så glad ut
Jag: -Men jag är alltid glad











Efter att jag varit i skabram så for jag Emma Sara och Agnes ut och körde hundar, då blev man ännu tröttare. Tänkte ta foton och lägga upp men kameran på telefonen ville inte samarbeta med mig så det blev inga bilder. Blir väl att gå och sova snart efter allt detta jobb!

Någorlunda frisk!

Har som sagt varit sjuk i några dagar men har blivit lite friskare och idag var jag på skolan. Insåg hur mycket jag ligger efter.

Imorgon blir det att fara till skabram och skilja ca 600 renar ska försöka ta några underbara renbilder som jag lägger upp sedan.

test

:)

Ingen gruva i Jokkmokk!!

Hetaste ämnet i jokkmokk är om det ska bli en gruva eller inte. I min klass är vi ca 6 stycken av 20 som är emot gruvan vilket är väldigt lite. Jag och många i min närhet kommer aldrig att sluta kämpa mot gruvan. Så här såg det ut när vi demostrerade på marknan.

Gå in på denna länk:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=w7vYBaCB4_k


Ett år till nästa marknad!

Nu var denna marknad över och då är det bara att vänta till nästa. Marknan var rolig fast det var isandes kallt, nästan -40 som kallast på dagarna. Träffade mycket folk och bekanta. skriver en liten summering av marknan från dag till dag.

TORSDAG
Gick på skolan till tre, ut på marknan en sväng. Jag gjorde bort mig när jag skulle köpa kola. Kvällen spenderades hemma.

FREDAG
Satt barnvakt från 10-16 åt Aston och Elmer med Agnes och Emma. For sedan ut på marknan en snabbis. Kvällen for jag och Melissa på samernas marknadsafton och sen till Lisa. Där lämnade Melissa mig med dom för att hon skulle hem. Jag gick hem efter ett tag men fastnade lite efter vägen.

Lördag
For på samernas och köpte garn. Därefter for jag och mamma och demostrerade mot gruvan, det var mycket folk på demostrationen. For hem eftersom att jag skulle jobba på Ájtte men när jag kom dit så fick jag veta att jag inte behövde vara där för det skulle bli så lite människor. Istället for jag till Karin siessa för där skulle Magnus ha 30års kalas. Det var riktigt mysigt att få prata med storkusinerna.



Min marknad lite snabbt. Har tyvärr inga bilder, händerna hade frusit ihjäl om jag skulle försökt fota

RSS 2.0