Guorpak

Skickar ett litet livstecken från fjällvärlden. Ligger i kojan i guorpak men renarna är inte ännu i hagen. Det går segt och idag var det dimma på fjället så vi såg ingenting. Hoppas på bättreväder imorgon så vi får in renarna.

En av mina största drömmar kommer kanske att gå i uppfyllelse!

Fullt upp! Har haft skiljning i grannsamebyn i flera dagar. Sovit lite och arbetat hårt. Nu ska jag börja packa, ska åka upp till fjälls till pappa. Ska flytta ner med dom till guorpak, tänk det har jag önskat mig hela mitt liv och nu kan det bli verklighet:)
Så det kommer inte att bli några inlägg här på minst en vecka.

Renskötare är inte bara ett yrke utan en livsstil!

Min längtan efter min pappa och min hund är super stor för tillfället. Dom är och samlar ren vid norska gränsen så det lär dröja några veckor innan dom kommer. Just nu längtar jag efter mycket!
 
Tänk att få sitta på en skoter eller en barfläck och se renarna framför sig. Allt är toppen och inget stör. Ta det i deras tempo och bara vara i verkligheten. Njuta av allt som är runt en, djuren, naturen och allt. Eller en sommarnatt när solen är på väg ner och renarnas grymtande hörs. Att få märka kalvarna och få se hur många som har överlevt våren. Känna att det är det här jag vill göra hela mitt liv och det är detta jag brinner för.
 
Men allt är inte toppen, det finns hemskt många tunga saker en renskötare måste gå igenom men det tar vi en annan gång.
 
Såhär kan en underbar dag beskrivas!
 
 
 
 

Utkast: Nov. 14, 2012

Jag vet att jag är sämst på att uppdatera men det skiter jag i! Har nyss varit å raggat med Bea, så underbart skönt att få prata med henne. Det var superlänge sedan vi sågs fast vi bara bor nån mil ifrån varandra.

Saknar min älskade lilla hund så fruktansvärt
mycket, hon har bara varit borta i mindre än en vecka men ändå. Hon å pappa är å samlar renar så det lär väl ta någon vecka innan jag träffar henne.

Umeå

Kom till Umeå igår kväll, åkte hit med jonas. Här är jag och hälsar på Ebba, vi har nyss varit å ätit på en kina restaurang och Ebba for nu till hennes skola. Själv ska jag ta en liten promenad och fara å handla. Umeå känns som en helt ny planet, människor överallt. Det började bra när jag och Jonas kom så snurrade vi ett ganska bra tag innan vi hittade till Ebba. Vi körde efter gångvägar och lite överallt. Tur jag inte känner nån här för det skulle bli så pinsamt om dom ser mig. Jag går som en idiot med stora ögon och tittar på alla människor och allt annat nytt. Men det jobbigaste av allt är att ta sig till centrum för då måste man åka buss och det går miljoners bussar, så väntar med att fara dit tills Ebba kommer. På bussen kan man inte ens betala med pengar utan man betalar med mobilen (hur det nu går till).
Hoff vilken konstig värld jag har kommit till. Kan då konstatera att jag ALDRIG kommer flytta till en storstad!
Passa er när lappfolket från norr kommer till storstan för man vet aldrig vad som händer!

Tillbaka i verkligheten!

Har som sagt haft höstlov och inte brytt mig ett enda skit i bloggen eller något annat. Vilket innebär att jag har ganska mycket att plugga just nu. Lovet har iallafall varit underbart och välbehövligt.
Fredag åkte vi till Luleå till mammas kompis, shoppade och åt god mat. Vi var även och plockade ännu mera lav till vintern. Kom hem på tisdag. Om man är i lule så sällan som jag så behöver man flera dagar för att handla allt man behöver, handlade allt från hundmat till kolttyg till täcken och massa annat.
 
Fram tills nästa fredag så tog jag det bara lugnt. På fredan så åkte jag, Agnes, Sara, Sunn Inga, Ibbalina, Roger å Anna och badade i Boden. Det var så sjukt längesen jag var där o badade, det var superkul. Resten av veckan har jag bara tagit det lugnt och gjort lite småsaker, bland annat varit på kalas.
 
Detta lov har varit super bra:)
Fick en plötslig längtan till fjälls! :)

RSS 2.0