Dag 2 Min första kärlek

Nu har Jossan fixat min blogg fin så det tackar vi henne för. (http://yourelemoninmyeye.blogg.se)

Min första kärlek:
Jag vet inte om man kan säga att det var kärlek utan bara på skoj. Jag tror det var i tvåan när skolan var uppdelad i nordsamisk och lulesamisk grupp. Då var det en kille i nordsamiska gruppen som jag gillade, jag skicksde en lapp och frågade om vi kunde vara tillsammans. Det ända vi gjorde var att prata med varandra. Dagen efter det så gjorde jag slut. jag kände mig så stolt att jag hade varit med en kille.

ses

Dag-1

Nu har datorn äntligen börjat fungera och då ska jag ta och pressentera mig.

Jag heter Sanna Maria Vannar och är 15 år. Jag bor i ett rött hus i Lappstan i Jokkmokk. Jag har en mamma och pappa och en lillebror och Siva våran hund. Jag gillar att vara ute, djur, åka skidor och pyssla. När jag blir stor så vill jag bli renskötare men jag vet att det inte är så lätta att leva på det så jag får se vad som kommer att hända i mitt liv. Jag älskar att fara upp till fjälls och märka kalvar och att vara på skilljningar. Hela mitt liv består av att vara med renar vilket jag älskar.

Datorn har pajat

Datorn har pajat så nu skriver jag på bärbara datron som är jätte seg. Så det kommer inte bli så många inlägg på ett tag. Nu är det bara fyra dagar till jul :)  Just nu sitter ajg och lyssnar på radion när Marielle sjunger, hon är så himla bra.

Ses


Härmapan

Jag ska väl också börja skriva en sån här det är faktiskt jätte roligt att läsa om andra vad dom har skrivit enligt den här listan.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Nu kommer det ju att bli inlägg oftare:)

Förkyld:(

Nu har jag blivit förkyld:( men då får jag också tid att skriva på bloggen. Det har inte blivit nå inlägg den senaste tiden dels för att jag har varit på många renskiljningar och då har jag tvungen att ta ledigt från skolan, när alla hagar var färdiga så låg jag efter så mycket i skolan så jag har inte hunnit blogga nå. Om 10 dagar är det jul jag vet faktiskt inte vad jag önskar mig i julklapp. En sak vet jag men det kommer jag aldriga att få och det är en hund.

När vi kom hem från sista Guorbak så hade jag tagit hem mina renar Håsik och Bibo. Vi skulle släppa in dom i hagen och pappa sa att jag inte behövde gå och titta så hagen var hel, vi släppte in renarna men jag tänkte ändå att jag går och tittar med Håsik. Jag ser inte Bibo någonstans så jag börjar bli orolig. När jag har gått nästan runt hela hagen så kommer jag till världens största hål och så ser jag hur Bibo springer där borta. Mamma och pappa trodde att det kanske hade varit en björn som gått rakt genom hagen för på träden var det massa klösmärken och om det var en björn så är det femte gången på 2 år vi har haft björn i Lappstan.
En annan tråkig sak som hände med renarna att en morgon så fattades en kalv och mamma hiddade den halvt uppäten troligtvis av en hund. Så våra renar är inte så säkra i hagen.

Ses

RSS 2.0