piteå

Idag far jag till piteå och badar med mamma och pappa, vi kommer hem imorgon. Antaris följde med en kompis till någonstans vid östersund så det är skönt att slippa honom ett tag.
Igår var jag på Sunn-Ingas kalas där jag målade på ansikten sen så for jag på fotbolls middag och sen for jag Eva Agnes och Hannes ut och körde med hundarna. när jag kom hem så var jag helt slut efter furts ha haft en jobbig prao och sen kört med hundarna.

ses


Giella

Hela veckan har jag praoat på Giella :) och där fick jag vara uppe med nordsamiska gruppen nästan hela veckan. Det var roligare att vara med dom än med lulesamiska gruppen för nordsamiska gruppen var typ alla ungar vid två år, och tänk er tio ungar som är två år och inte kan klä på sig själv vad mycket hjälp dom behöver. så jag har fått jobbat mycke. första dan så litade personalen inte på mig så mycket men dagen efter det fick jag göra allt dom gjorde jag fick till och med vara själv med 7 stycken när dom var på rast. så det kändes roligt att vara behövd :)
Det här fick jag göra:
-leka med barn
-klä på dom
-mata dom
-och hjälpa till

en sak till som var bra var att jag fick använda min samiska(några kunde bara samiska) fast jag var tvungen att använda massor med nordsamiska ord som har fastnat i huvudet som jag använder nu och det kommer inte min samiskalärare att gilla. En till rolig sak var att jag har suttit barnvakt åt många av barnen där.

En liten flicka vid namn Sanne-Li var så söt (kan samiska jätte bra och lite svenska, en av dom 6 som kunde samiska)
när hon pratade med en som inte kunde samiska så pratade hon svenska och sen när hon började prata med mig så bytte hon automatiskt till samiska. det var så roligt att se hur hon bytte språl :)

Välkommen till stjärna avdelningen


Min plan funkar inte

Jag som hade en så fin plan fast ingen är ju hemma i helgen så den funkar inte:(
Planen var att vi skulle kidnappa jossan hem till mig och sen överaska henne för att hon fyllde år:)

Vi har ju prao nu så jag har praoat på ajtte och vi fick leka med två småbarn och sen så skulle Elina visa oss runt på hela Ajtte tillochmed i källaren. Jag tycker att Ajttes källare är läskig dom har massa frysar och nere som dom har gamla saker i det finns också gamla kroppsdelar där i.

Elina låser upp ena dörren till ett rum och visar hur långt in den går det är kolsvart så vi ser ingenting. plötsligt så hör vi bara hur det skramlar inne i rummet och då säger Elina nu går vi upp. Efter ett tag ska jag och jossan åka ner med hissen med en massa post, elina springer ner för trappan och sen skrämmer hon oss så efter denna prao så är jag livrädd att gå i ajtte själv.

                        picture 1
                          
                Tro det eller ej men i detta hus spökar det

ses


glad

Nu sitter jag här och är super glad för att inte behöva vara på skolan på 3 veckor + så är det vinter snart:)
Igår var jag till luleå/sunderbyn på sjukan också handlade vi lite.
Idag praoade jag på jokkmokks tenn det var super roligt:)
På torsdag och fredag så praoar jag på ajtte.
och nästa vecka blir det på giella. jag ser mest framemot Giella:)

åå vad jag längtar till vintern dels för att det är snö och man kan åka skidor+ renskillningar och så ska jag få köra hundspann :)
den här vintern har jag tänkt försöka att hålla mig frisk så jag kan åka på massa tävlingar:) men vi får se hur det går.


ses


hej

nu har jag bytt från devote till blogg för att det är mycket bättre is inte skriva något inlägg nu utan gör det kanske senare.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0